Brâncoveni, comuna-șantier, cu cinci proiecte în execuție. După alimentarea cu apă urmează canalizarea/ FOTO+VIDEO

Administrația locală din Brâncoveni a demarat recent unul dintre cele mai importante proiecte, introducerea sistemului de alimentare cu apă, și va urma unul la fel de important: sistemul de canalizare. În prezent, nu mai puțin de cinci proiecte se află în derulare.

Alimentarea cu apă a comunei este, după cum el singur mărturisește, proiectul de suflet al primarului localității, Ion Cheroiu, omul căruia comuna îi datorează primele investiții de după 1989.

„Proiectul meu de suflet este și rămâne «Prima înfiinţare a sistemului de alimentare cu apă», proiect demarat săptămâna trecută, în valoare de 12.700.000 lei, cu un termen de realizare de 18 luni”, a declarat Ion Cheroiu.

Mai mult, printre proiectele de viitor se numără și înființarea unui sistem de canalizare, astfel ca serviciul de apă-canal să fie unul complet în câțiva ani.

„Săptămâna aceasta intrăm în posesia studiului de fezabilitate pentru proiectul Prima înfiinţare a sistemului de canalizare din comuna Brâncoveni. Deocamdată, căutăm surse de finanţare pentru acest proiect. Ne este foarte greu să luăm bani prin AFIR, pentru că nu avem peste 2.000 de locuitori pe sat, iar distanţa dintre sate este mai mare de 500 de metri. Încercăm să găsim alte soluţii”, a reliefat primarul din Brâncoveni.

În prezent, la nivelul comunei Brâncoveni se află în stadiu de execuție alte patru proiecte. Este vorba de reabilitarea, modernizarea și extinderea grădiniţei din satul Văleni, proiect în valoare de 640.000 de lei şi efectuat în proporţie de 80%, reabilitarea, modernizarea şi extindere a rădiniţei din Mărgheni, în valoare de 1.100.000 lei, lucrări realizate tot în proporție de 80%, reabilitarea, modernizarea şi extinderea Dispensarului Brâncoveni în valoare de 6,4 milioane lei, 90% din lucrare fiind efectuată. În paralel, se continuă asfaltarea drumurilor, și infrastructura rutieră fiind într-un stadiu avansat de execuție.

Printre alte proiecte importante finalizate se numără și școala din centrul comunei, reabilitată, modernizată, extinsă și dotată cu mobilier nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here