Liviu Dragnea va fi audiat de Curtea Supremă pe 15 aprilie: Mai mulţi martori au făcut declaraţii la termenul de luni la care liderul PSD a fost absent

Foto: b1.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit pentru 15 aprilie următorul termen în dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în primă instanţă.

Chiar dacă Liviu Dragnea nu a fost prezent la termenul de luni, pentru că este internat după ce a fost diagnosticat cu o dublă hernie de disc, completul de cinci judecători a mers mai departe cu audierile şi a ascultat mărturiile a mai multor martori.

Potrivit Agerpres, în cadrul audierilor, unul dintre martori a declarat că aproape 80% dintre salariaţii de la DGASPC Teleorman cunoşteau faptul că două angajate ale instituţiei lucrau de fapt la PSD Teleorman, însă nu comenta nimeni „de frică” să nu îşi piardă locul de muncă. Martorul a mai spus că preşedintele de atunci al CJ Teleorman, Liviu Dragnea, cunoştea probabil situaţia celor două angajate.

După ce a absentat luni, judecătorii îl vor audia pe Liviu Dragnea la termenul din 15 aprilie, unde vor da declaraţii şi restul de inculpaţii din acest dosar.

Pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

Procurorii susţineau că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here