Doctora Cristina Mischie, cercetată pentru luare de mită, a contestat controlul judiciar. Tribunalul Olt i-a respins contestația

Șefa Secției Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean Slatina, dr. Cristina Mischie, pusă sub control judiciar în dosarul în care este cercetată pentru luare de mită, a contestat măsura preventivă luată împotriva sa, dar Tribunalul Olt i-a respins, luni, contestația.

„Respinge plângerea formulată de petenta MISCHIE CRISTINA, împotriva ordonanţei nr. 28/P/2017 din data de 12.03.2019 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, ca nefondată. În baza art. 275 alin. 2 C.p.p, obligă petenta la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat”, se arată în încheierea Tribunalului Olt.

Cristina Mischie este cercetată penal pentru corupție în scandalul pensionărilor pe caz de boală pentru care unii angajați de la Psihiatrie și DGASPC Olt ar fi primit mită. O parte din șpagă ar fi ajuns la șefa de secție. Aceasta și alte două persoane, acuzate că au dat mita, au fost puse sub control judiciar pentru 60 de zile. În plus, o dată cu aplicarea măsurii preventive, Mischie a fost suspendată din funcție și din postul de medic al Spitalului Slatina.

În acest dosar mai sunt cercetate două persoane care at fi dat mită, un fost infirmier, concubina acestuia și o consilieră de la Direcția Generală de Asistență Socială și Direcția Copilului Olt.

O altă persoană, care a dezvăluit întreaga poveste printr-un denunț la Parchet a fost deja condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here