ORDIN semnat de Petre Daea – Țăranii care au mai mult de cinci porci, OBLIGAȚI să plătească impozit la stat

Veste proastă pentru crescătorii de porcine din România. După ce mai multe județe din țară au fost afectate de pesta porcină care a produs serioase pagube materiale, acum, mulți din cei care cresc porci au parte de o nouă veste proastă.

„Ordinul MADR nr.224/2019 nu restricționează sub nicio formă creșterea porcilor în gospodăriile populației, ci reglementează din punct de vedere tehnic dimensiunile exploatațiilor în vederea înregistrării tuturor efectivelor de porcine, urmărind totodată mișcarea animalelor pentru a se asigura trasabilitatea”, se arată în răspunsul Ministerului Agriculturii dat pentru România TV.

„Exploatațiile cu un efectiv de maxim 5 capete de porcine cu greutatea de peste 30 kg sunt ferme de suine de subzistență destinate autoconsumului și nu sunt supuse regulilor de înregistrare la Registrul Comerțului, fiind scutite de impozite.

Deținătorii de exploatații agricole cu un număr cuprins între 6 și 130 de capete se înregistrează gratuit la ANSVSA, cele care depășesc 130 de capete se consideră ferme mari de suine și se înregistrează la Registrul Comerțului, în Sistemul Național de Identificare a animalelor, îndeplinesc normele de biosecuritate și sunt autorizate sanitar – veterinar”, precizează Ministerul Agriculturii.

Instituţia a subliniat că toate aceste modificări s-au făcut „în baza prevederilor Regulamentului UE nr. 220/2015 care vizează clasificarea fermelor în funcție de dimensiunea economică a acestora, întrucât Regulamentul UE 1242/2008, care a stat la baza ordinului anterior, a fost abrogat, atrăgând după sine anularea ordinului MADR 300/2017”.

sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here