Şeful Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, despre cazul Kovesi: ‘Trebuie să înțelegem că ne aflăm într-o procedură penală’

Sursa foto: romaniatv.net

Gheorghe Stan, procurorul-şef al Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), anunţă că toate elementele de interes public despre dosarul în care Laura Codruţa Kovesi a fost pusă sub control judiciar vor fi comunicate instituţional. Procurorul a declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, că SIIJ ţine cont de limitele legale în comunicarea publică.

„Vom emite un comunicat de presă în cursul zilei de mâine. Toate informaţiile de interes public vor fi comunicate instituţional, cu respectarea tuturor garanţiilor procesuale. Înțeleg interesul public, înțeleg tendiţa presei de a afla sau de a dezbate, însă trebuie să înțelegem că ne aflăm într-o procedură penală”, a declarat Gheorghe Stan.

Fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi a fost plasată, joi, sub control judiciar de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa, au declarat surse judiciare pentru STIRIPESURSE.RO.

Potrivit surselor, lui Kovesi i s-a comunicat că are calitatea de inculpat în acest dosar. Kovesi a fost audiată peste şase ore la SIIJ, iar la ieşire a declarat că i s-a interzis să vorbească cu presa, considerând că aceasta este o măsură de a-i „închide gura”.

sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here