Un bărbat a fost reținut și alți trei au fost puși sub control judiciar după perchezițiile efectuate, miercuri, în Olt

Un bărbat din Caracal a fost reținut pentru 24 de ore în dosarul în care polițiștii Serviciului pentru Combaterea Criminalității Organizate (SCCO) Olt și procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, peste 30 de percheziții la persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie. 

În urma audierilor-maraton de miercuri la care au fost supuse peste 100 de persoane alți trei bărbați au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Împotriva polițistului de la Biroul Rutier Caracal săltat de mascați și dus la audieri nu s-a luat nici o măsură preventivă.

Descinderile au avut loc pe raza municipiului Caracal și a comunelor Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare.

În urma cercetărilor, a reieşit faptul că, începând cu anul 2014, mai multe persoane violente ar fi constituit un grup infracţional organizat. Acestea acordau împrumuturi cu dobânzi între 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, recurgeau la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate.

„De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Inspectoratul de Poliție Olt îndeamnă persoanele care au fost victime acestor infracțiuni să se adreseze Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here