Siminica Mirea: 75.000 de persoane vor beneficia de programe de diagnostic și tratament împotriva tuberculozei

Ministerul Sănătății a demarat programele de screening, diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, anunță, pe pagina sa de socializare, senatorul de Olt Siminica Mirea.

Proiectul demarat şi cofinanţat de Ministerul Sănătății, în valoarea de 68 milioane lei, va face ca până în 2023, 75.000 de persoane să fie beneficiari ai programelor.

„În activitatea de screening, vor fi folosite caravane mobile, dotate și acreditate pentru screening radiologic și diagnostic molecular rapid al tuberculozei; acestea au fost deja achiziționate. Pentru îmbunătățirea depistării precoce a tuberculozei, în cadrul proiectului va fi elaborată o metodologie unică de screening pentru TB, aplicabilă la nivel național pentru asigurarea unui standard unitar de realizare a screeningului și consolidarea controlului tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente. Controlul tuberculozei este o prioritate nu doar în România, ci și la nivel internațional, iar proiectul demarat de Ministerul Sănătăţii prin Institutul de Pneumoftiziologie «Marius Nasta» alături de parteneri din asociațiile de pacienți și societate civilă are o importanță strategică în eforturile României de a combate această problemă de sănătate publică. România implementează politici pentru a stopa și combate tuberculoza – avem o Lege a Tuberculozei, iar prin demararea efectivă a acestui proiect specialiștii vor merge către grupurile vulnerabile pentru a diagnostica precoce această gravă problemă de sănătate publică și a se lua măsurile eficiente de control. Pe lângă activitățile de screening, diagnosticare și tratament al TB, proiectul include o serie de activități de formare specifică pentru 560 de specialiști”, a scris, pe Facebook, Siminica Mirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here