FOTO/VIDEO Sute de angajați ai ALRO au protestat la sediul companiei, cerând majorarea salariilor

Sute de angajați ai SC ALRO SA au protestat, joi după-amiază, la sediul companiei, nemulțumiți de majorarea salarială propusă de conducere și pe care ei o consideră insuficientă. Protestul a fost organizat de două dintre sindicatele societății care, marți, au înregistrat conflictul de muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt.

Înarmați cu pancarte și cu vuvuzele, sindicaliștii au scandat împotriva administrației, acuzând-o că nu vrea să majoreze salariile cu cel puțin 800 de lei de angajat, în ciuda faptului că rezultatele economice ale companiei pe anul trecut au fost foarte bune. Oamenii mai cer o primă de vacanță de 2.500 de lei și o primă în contul rezultatelor financiare pe care ALRO le-a înregistrat.

Președintele Sindicatului „Aluministul”, Constantin Popescu, susține că membrii organizației nu vor da înapoi și că, dacă situația o va impune, se va ajunge la declanșarea grevei generale, după parcurgerea tuturor pașilor legali.

După mai multe runde de negocieri ale contractului colectiv de muncă, reprezentanții ALRO au propus o majorare a salariilor pe care angajații o consideră o bătaie de joc.

„E o bătaie de joc, ne dă o majorare care înseamnă șapte lei pe zi. Or, această majorare nu o putem lua în considerare”, a spus un angajat al companiei.

Până una, alta, sindicatele „Aluministul” și „Prelucrarea aluminiului” au înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt conflictul de muncă și urmează medierea între nemulțumiți și conducerea societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here