Marius Iancu: Dezvoltarea turismului românesc, o prioritate pentru guvernarea PSD

Dezvoltarea turismului românesc și reintroducerea unor statiuni, devenite niște ruine, în circuitul turistic național și international a fost o prioritate pentru guvernarea PSD.

Declarația îi aparține deputatului PSD de Olt Marius Iancu, care afirmă că, în ultimii doi ani, încă patru stațiuni au fost declarate de inteteres turistic național, și anume Borșa (Maramureș), Dâmbovicioara (Argeș), Mamaia Nord-oraș Năvodari (Constanța), zona Peștera Padina (Dâmbovița) și alte 25 de statiuni au fost declarate de interes turistic local.

Statiunile balneare vor fi încadrate ca stațiuni turistice de interes național pentru ca proiectele derulate aici să poată fi finanțate de Ministerul Turismului în proporție de 90%.

Prin extinderea plajelor de la Marea Neagră, s-a mărit suprafața României cu 60 de hectare, iar investitiile vor continua prin extinderea și modernizarea zonei cuprinsă între Navodari și 2 Mai, ceea ce va însemna o extindere a plajelor cu 230 de hectare. Alte 11 zone de la malul Marii Negre vor fi modernizate, în următorii ani.

„Am redus fiscalitatea în domeniul turismului, iar operatorii din turism plătesc acum TVA de 5%, și a fost eliminat impozitul pe venit pentru angajații sezonieri menținuti în câmpul muncii pentru tot restul anului.

Guvernul a acordat vouchere de vacanță de 1450 lei salariaților din sistemul public, iar această măsură va fi implementată și în următorii doi ani. Numărul turiștilor români a crescut cu 10% anul trecut.

A fost simplificată procedura de selectare a proiectelor de investitii, UAT-urile trebuind sa prezinte doar documentația proiectului până la stadiul de studiu de fezabilitate. În plus, cheltuielile pentru realizarea proiectului tehnic se pot deconta de catre Ministerul Turismului.

A fost înființată Organizația de Management al Destinației care stabilește parteneriatul între autoritățile loce si mediul privat”, mai arată parlamentarul PSD.

La începutul acestui an, a fost pus în circulație noul model de pașaport, cu o valabilitate dublă, de 10 ani, pentru persoanele de peste 18 ani. Un român care călătorește în străinătate, pe baza pașaportului, va avea și o carte de vizită a României pentru că pe acest document se găsesc ilustrate obiective turistice cum ar fi Delta Dunării, Cascada Bigar, Orașul Sighișoara sau Mănăstirea Barsana.

„Sunt promisiuni onorate de PSD”, a precizat Marius Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here