DSVSA Olt NU va aviza funcționarea centrelor temporare de sacrificare a mierilor de Paște. Unde pot fi tăiate, totuși, animalele

Târgurile de animale vii din Olt rămân închise de Paște. Măsura este impusă de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor și intră în seria de măsuri luate în contextul în care Oltul intră în zona de restricție ca urmare a confirmării şi evoluţiei pestei porcine africane pe teritoriul județului. Mai mult, DSVSA Olt nu va acorda avize pentru funcţionarea centrelor de sacrificare temporară a mierilor și iezilor în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.

Având în vedere faptul că judeţul Olt este inclus în zona de restricţie ca urmare a confirmării şi evoluţiei pestei porcine africane pe teritoriul judeţului nostru şi în judeţele limitrofe, atât la porcii domestici, cât şi la porcii mistreţi, trebuie aplicate măsuri de prevenţie cu privire la mişcarea animalelor vii din toate speciile, informează Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt.

„În acelaşi timp trebuie respectată măsura de interzicere a funcţionării târgurilor de animale vii, aglomerări de animale sau alte evenimente organizate în scopul comercializării acestora, evitându-se în acest fel circulaţia animalelor din zone cu restricţii în zone indemne”, se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Olt.

În acest context, analizând situaţia epidemiologică actuală şi riscul pe care îl reprezintă mişcările de animale vii, DSVSA Olt nu va acorda avize pentru funcţionarea centrelor de sacrificare temporară a tineretului ovin/caprin în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.

„Sacrificarea mieilor se poate efectua doar în cele trei abatoare autorizate sanitar-veterinar din localităţile Balş, Scorniceşti şi Potcoava pentru animalele identificate, însoţite de documentele legale, unde este asigurată supravegherea sanitară veterinară”, se mai precizează în comunicatul citat.

Consumatorii pot achiziţiona carne de miel din unităţi de comercializare a cărnii şi produselor din carne înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, precum carmangeriile, măcelăriile, hipermarketurile sau supermarket și magazinele specializate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here