Traian Băsescu, despre „Iniţiativa fără penali în funcţii publice”: „Perfectă pentru nevoile sociale de azi. Sper ca înainte de alegerile legislative să fie în Constituţie”

Marţi, Curtea Constituțională a României a declarat, în unanimitate de voturi, că inițiativa legislativă de revizuire a Constituţiei intitulată „Fără penali în funcții publice”,  inițiată de USR este constituţională.

Într-o intervenţie pentru B1TV, fostul preşedinte Traian Băsescu a subliniat că această iniţiativă este una perfectă pentru nevoile sociale de azi, dar pentru ca această să intre în vigoare trebuie să fie modificată Constituţia printr-un referendum.

„Este o iniţiativă perfectă care răspunde nevoilor sociale de azi. De altfel, eu am spus şi în timpul dezbaterilor din ultimele zile că nu poate fi implementată o asemenea iniţiativă decât prin modificarea Constituţiei. Iată că azi CCR dă liber acestei iniţiative care, după părerea mea, pentru a reuşi nu trebuie să poarte steagul cuiva ci steagul milioanelor de semnături strânse. Semnături a strâns şi PMP chiar dacă prima lovitură a pornit de la noi, după s-au angajat şi alte partide. Trebuie să fie o iniţiativă a opoziţiei în asamblul ei, iniţiativă pe care să o ducem în Parlament să o materializăm, pentru ca apoi modificarea Constituţiei să se facă prin referendum”, a declarat Traian Băsescu, în emisiunea moderată de Tudor Barbu.

Senatorul PMP a subliniat că el speră ca aceste prevederi să intre în vigoare până la alegerile parlamentare de la finalul lui 2020, dar ar fi şi mai bine dacă s-ar aplica şi pentru cele locale.

„E un drum lung dar putem spera ca înainte de alegerile legislative de anul viitor să fie în Constituţie dacă suntem serioşi. Ar fi foarte important să avem o asemenea prevedere în Constituţie şi pentru alegerile locale”, a arătat Băsescu.

Fostul preşedinte a mai susţinut că dacă PMP s-ar afla la putere aceasta ar fi aprobată într-o săptămână, dar a garantat că acum PSD, ALDE şi UDMR se vor opune.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here