Bombă în dosarul polițistului SCCO Olt Bogdan Dumitrescu, împușcat în cap: Prietena acestuia, reținută pentru OMOR

Bogdan Dumitrescu avea doar 32 de ani și era tatăl a doi copii

Bombă în cazul polițistului Bogdan Dumitrescu, de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, împușcat în cap, „accidental”, la începutul acestui an, de iubita sa, Alina Gheorghe: aceasta a fost reținută, azi, de procurori și este cercetată pentru omor. De altfel, OLT-ALERT atrăgea atenția încă din 8 septembrie 2018 că în acest caz au apărut mai multe amănunte care ar indica nu un accident, ci o crimă.

În completarea cercetărilor ce se efectuează în dosarul penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, la finele lunii ianuarie 2018, având ca obiect uciderea ofiţerului de poliţie din cadrul SCCO-Olt, Bogdan Valeriu Dumitrescu, procurorii au anunțat că, prin ordonanţa din data de 9 aprilie 2019, s-a dispus schimbarea încadrării juridice pentru care s-a cerut efectuarea urmăririi penale faţă de iubita polițistului, din infracţiunea de ucidere din culpă în cea de omor.

„Schimbarea încadrării juridice a fost determinată de ansamblul materialului probator administrat în cauză, până în acest moment procesual, şi care relevă că inculpata G.A. a acţionat trăgaciul în mod conştient, voluntar, deşi, în momentele imediat premergătoare, fuseseră ejectate trei tuburi cartuş din pistol, astfel încât, avea cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea foarte mare să mai fie gloanţe în armă.

Astfel că, suspecta a prevăzut rezultatul faptei sale şi, deşi nu l-a urmărit, a acceptat posibilitatea producerii lui, săvârşind infracţiunea, cu intenţie indirectă”, se arată într-un comunicat de presă al parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Probele administrate în cauză au infirmat susţinerea femeii conform căreia în momentul în care victima a luat pistolul din dulap, ar fi scos încărcătorul din pistol, care a căzut pe podea, iar lângă acesta ar fi căzut şi un tub cartuş, considerând că pistolul ar fi fost descărcat, mai spun procurorii.

„Întrucât există probe şi indicii temeinice, din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpata G.A. a săvârşit infracţiunea de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.p., având în vedere şi gravitatea sporită a faptei, prin ordonanţa din data de 10.04.2019 s-a luat măsura reţinerii acesteia, pe o durată de 24 de ore, începând cu ora 11:40”, se mai arată în comunicatul Parchetului Olt.

Urmează ca, în cursul zilei de astăzi, femeia să fie prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă.

De altfel, OLT-ALERT atrăgea atenția încă din 8 septembrie 2018 că în acest caz au apărut mai multe amănunte care ar indica nu un accident, ci o crimă.

„Varianta oficială arăta, cel puțin la începutul anchetei, că, înainte de nenorocire, polițistul a mers cu iubita sa la niște prieteni, unde au servit masa și au consumat băuturi alcoolice. Au plecat de acolo fără să se fi certat, după cum au declarat procurorilor gazdele, martori-cheie în dosar. Ajunși în apartamentul bărbatului, cei doi ar fi cosumat, și aici, băuturi alcoolice. Ulterior, femeia s-ar fi jucat cu arma pe care polițistul o deținea în proprietate, un pistol atipic, fără piedică. Arma s-ar fi descărcat accidental, a penetrat mâna femeii și, mai departe, craniul bărbatului, din spate.

Ei bine, sursele OLT-ALERT susțin că în apartamentul polițistului nu s-ar fi tras doar un glonte din pistolul acestuia, ci două – variantă care pune sub semnul îndoielii descărcarea accidentală a armei. Unul dintre gloanțe s-ar fi înfipt într-un perete al încăperii.

Un alt element nou ar fi acela că în craniul victimei s-ar fi găsit fragmente din oasele mâinii iubitei, lucru care ar fi posibil doar în cazul în care mâna femeii s-ar fi aflat foarte, foarte aproape de capul polițistului, ba chiar pe ceafa acestuia”, scria, în 8 septembrie 2019, OLT-ALERT (Amănunte AICI).

Evenimentul s-a petrecut la începutul anului trecut, când iubita polițistului a anunțat prin 112 că prietenul ei a fost împușcat în cap într-un context accidental.

După ce a fost împușcat, Bogdan Dumitrescu s-a aflat mai multe luni în comă indusă, ventilat mecanic, la Spitalul Clinic de Urgență Craiova. El a murit la începutul lunii mai 2018, fiind înmormântat, cu onoruri militare, la Slatina. Avea doar 32 de ani și era tatăl a doi copii dintr-o căsătorie anterioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here