Tezaurul lui Vâlcov: Imagini cu banii confiscați de la consilierul premierului Dăncilă. Cum a fost dat de gol/ VIDEO

Apar detalii noi despre tezaurul lui Darius Vâlcov. Jurnaliştii de la Libertatea prezintă o fotografie în care apar banii din șpagă ai consilierului premierului Viorica Dăncilă:1,3 milioane de lei și 90.000 de dolari. Vâlcov a negat că ar fi tablourile și banii lui, dar ghinionul său a fost că într-unul dintre locurile unde își ținea averea, acasă la o prietenă, martoră în proces, printre tablouri a fost găsit și un pașaport expirat, pe numele său.

În fotografia care  a apărut deja în presă, se pot vedea fişicurile de bancnote de 50, 100 şi 200 de lei dar şi  legături de 50 de euro şi bancnote de 20 de lire, toate păstrate  în siguranţă de procurori.

Jurnaliştii de la Libertatea povestesc că, în 2013, la Galeriile de Artă din Paris se prezenta un bărbat brunet în jur de 40 de ani care nu vorbea deloc franceză. S-a adresat managerilor de colecţii în limba engleză şi le spunea că a cumpărat obiecte de artă de valoare medie şi mică.

Bărbatul misterios a lăsat în galerii cel puţin jumătate de milion de euro. Ziariştii spun că până aici a durat misterul. Numele bărbatului brunet este Darius Vâlcov.

Instoria continuă iar în 2015, la un control al poliţiei, deputatul PSD Daniel Bărbulescu predă un seif Poliției şi le declară oamenilor legii că este al lui Darius Vâlcov. Politicianul este prieten de familie cu fostul primar al Slatinei dar frica de anchetă îl face să spună totul anchetatrilor.

Procurorii DNA au deschis seiful și au consemnat: în cutia minune se aflau 90.000 dolari; 1,3 milioane de lei; trei lingouri de aur, iar într-un colet au fost găsite trei tablouri inscripţionate Aurel Acasandrei, Jean Cocteau şi Renoir.

Sumele de bani, lingourile de aur şi tablourile au fost fotografiate şi se află în dosarul de urmărire penală.

Întrebat de procurori de unde are banii, aurul și tablourile, Vâlcov a susținut iniţial că nu-i aparțin, însă apoi a revenit şi a spus că toate sunt obținute din darul de la nunta cu Lavinia Șandru și din alte surse. Procurorii l-au audiat şi pe tatăl lui Darius Vâlcov care le-a declarat anchetatorilor că cele trei lingouri de aur îi aparţineau şi le ţinea pentru nepoţi.

Pentru faptele lui, Darius Vâlcov a primit opt ani de închisoare la Înalta Curte de Casație și Justiție. A făcut apel. Pe 16 aprilie 2019 va fi primul termen al procesului la Completul de cinci judecători.

Sursa text și video: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here