FOTO/VIDEO Acțiuni de AMPLOARE ale polițiștilor slătineni în weekend: Peste 100 de amenzi și zeci de permise reținute. Ce au descoperit oamenii legii

Acțiuni de amploare ale polițiștilor din Slatina și din secțiile arondate orașului weekend-ul trecut, când oamenii legii au descoperit foarte multe cazuri de încălcare a legii și au aplicat 115 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 63.000 de lei.

Polițiștii de proximitate slătineni au acționat în zona unităților școlare pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a absenteismului școlar, identificând 24 de elevi care absentau de la cursuri.

Totodată, oamenii au acționat în piețele alimentare și agroalimentare din Slatina, fiind verificate 24 de unități comerciale. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.100 de lei,  pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 115 sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pentru încălcarea normelor privind ordinea și liniștea publică, 77 pentru nerespectarea legislației rutiere și 4 pentru încălcarea prevederilor privind paza obiectivelor , bunurilor, valorilor și persoanelor. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 63.110 lei. Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 13.100 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Polițiștii Biroului Rutier Slatina au oprit și controlat în trafic 230 de autovehicule, valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate pentru încălcarea legislației privind circulația pe drumurile publice fiind de 44. 660 lei. Au fost reținute 26 de permise de conducere și retrase trei certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate trei infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

„În urma unui control în trafic, polițiștii de ordine publică au depistat un bărbat, care transporta 900 kg deșeuri feroase, cu o autoutilitară. Bărbatul nu a prezentat documente de însoțire și proveniență, fiind sancționat contravențional cu 1.000 de lei amendă, iar deșeurile în valoare  de 9.000 de lei au fost confiscate.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale au efectuat trei percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea unor de furturi din autoturisme.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul doi tineri, de 15 și 18 ani, ambii din Slatina, în cursul lunii martie, ar fi sustras din două autoturisme, două tablete, trei perechi de ochelari de soare și suma de 500 de lei.

Totodată, polițiștii de investigații criminale au identificat, pe raza municipiului Slatina, un bărbat, care se sustrăgea cercetărilor efectuate pentru săvârșirea unor infracțiuni de distrugere. Bărbatul este bănuit că, în perioada 25.05.2018- 01.12.2018, ar fi distrus mai multe aparate de jocuri de noroc. Bărbatul a reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, au exemplificat, într-un comunicat de presă, polițiștii.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au fost sprijiniți de către jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here