Medicul Mircea Tusciuc, aflat în pușcărie pentru ucidere în culpă, cere instanței eliberarea condiționată

Medicul slătinean Mircea Tusciuc, aflat în pușcărie după ce Curtea de Apel Craiova l-a condamnat definitiv, în 4 aprilie 2018, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă în cazul copilului de nouă ani, din localitatea Şerbăneşti, care în 2010 a decedat în urma unei intervenţii chirurgicale la mâna stângă, a făcut cerere de liberare condiționată.

Solicitarea doctorului va fi judecată pe 25 aprilie de Judecătoria Craiova.

Cererea lui Tusciuc vine după ce fostul său coleg, medicul Paul Iancu, condamnat în același dosar tot la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, a scăpat de pușcărie, instanța admițându-i cererea de liberare condiționată.

Curtea de Apel Craiova a pronunțat, în 4 aprilie, sentința în dosarul în care medicii slătineni Mircea Tusciuc şi Paul Iancu au fost judecați, pentru a doua oară, pentru ucidere din culpă în cazul copilului de nouă ani, din localitatea Şerbăneşti, care în 2010 a decedat în urma unei intervenţii chirurgicale la mâna stângă. Externat în primă fază, copilul a fost readus la spital în aceeaşi zi de mama sa, pentru că micuţul nu se simţea bine. Medicul Tusciuc a decis a doua zi să îi amputeze braţul. Ulterior, din cauza complicaţiilor intervenite, copilul a decedat.

Ambii medici au fost condamnați la câte trei ani și șase luni de închisoare cu executare, după ce magistrații craioveni au respins apelurile celor doi și l-au admis pe cel al procurorilor declarat împotriva sentinței Judecătoriei Slatina, care pronunțase pedepse la închisoare cu suspendare în acest dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here