Campania „Informare acasă. Siguranţă în lume”, dedicată celor care pleacă în străinătate, ajunge și în Olt

Campania naţională „Informare acasă. Siguranţă în lume” ajunge și în Olt. Elevii şi tinerii vor afla, de joi încolo, mai multe informaţii despre riscurile la care se expun atunci când vor căuta un loc de muncă, un program de studii sau dacă vor vrea să se stabilească în străinătate. 

Directorii unităților de învățământ liceal din Olt, diriginții claselor a IX-a și a XII-a din județ, reprezentanții consiliilor elevilor și ai părinților se vor întruni, joi, de la ora 09.30, în sala de festivități a Colegiului Național „Ion Minulescu” Slatina, unde vor fi primi informații ca mai apoi, la rândul lor, să îi informeze corect și complet pe potențialii migranți români în ceea ce privește drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene.

Totul are loc în cadrul campaniei „Informare acasă! Siguranță în lume!”, derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, campania este dedicată, pe de o parte, informării celor care iau decizia de a pleca în afara granițelor țării și, pe de altă parte, stimulării procesului de reîntoarcere și reinserție socio-profesională pentru românii care hotărăsc să revină acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here