Sudan: Peste 100 de milioane de euro au fost găsiţi la reşedinţa fostului dictator Omar al-Bashir/ FOTO

Sursa foto: b1.ro

Descoperire incredibilă a serviciilor de securitate din Sudan! La o percheziţie efectuată la reşedinţa dictatorului Omar al-Bashir, înlăturat din funcţie pe 11 aprilie, aceştia au descoperit sume de bani în euro, dolari sau lire sudaneze ce totalizează peste 100 de milioane de euro.

Aflat deja în arest după luni de protest ce au dus la înlăturarea sa din fruntea statului, al-Bashir va fi cercetat acum şi pentru spălare de bani, arată BBC.

O poză publicată de agenţia media olandeză Radio Darabanga arată bărbaţi în uniforme care cară saci pline de bancnote ce ar fi fost găsite la reşedinţa dictatorului.

Omar al-Bashir a fost înlăturat de la putere după 30 de ani de conducere dictatorială a ţării pe 11 aprilie după luni de proteste de amploare. Cu toate acestea, manifestaţiile nu s-au oprit şi acestea cer acum trecerea ţării la o conducere civilă.

Fostul dictator din Sudan este dorit şi de Curtea Internaţională de Justiţie pentru a răspunde privind crimele comise în conflictul din regiunea Darfur. Cu toate acestea, armata susţine că îl va extrăda, ci îl va judeca în ţară.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here