Patru bărbați din Olt s-au ales cu dosare penale pentru braconaj piscicol/ FOTO

Polițiștii olteni au ridicat, weekend-ul trecut, peste 700 de metri de plasă monofilament de la patru bărbați care o foloseau pentru braconaj piscicol. Aceștia nu s-au ales doar cu atât, el fiind cercetați penal de oamenii legii.

În timp ce, sâmbăta trecută, acționau pentru prevenirea și combaterea faptelor de braconaj piscicol, poliţiştii din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală Găneasa și Verguleasa au depistat, pe raza comunei Slătioara, pe malul stâng al râului Olt, doi bărbați, de 35 și 36 de ani, ambii din Slatina, în timp ce pescuiau cu plase monofilament. Ei prinseseră deja 10 kilograme de pește din specia „crap”, fără să dețină licență sau autorizație de pescuit comercial sau sportiv.

„Cele nouă bucăți de plasă monofilament, în lungime de 64 m, au fost ridicate în vederea confiscării, iar peștele a fost redat mediului acvatic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Și în satul Valea Fetei din comuna Verguleasa polițiștii, care au acționat în colaborare cu jandarmi, au depistat pe râul Olt doi bărbați, de 21 și de 29 de ani, ambii din localitate,  într-o barcă pneumatică, având asupra lor două plase de pescuit monofilament, în lungime de 400 de metri și, respectiv, 300 de metri, cu ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale. În plus, ei nu dețineau autorizație de pescuit.

Polițiștii au ridicat atât plasele monofilament, cât și barca pneumatică, în vederea confiscării.

„Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de «pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit», «pescuit prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturale», «pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale» și «producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament», pentru încălcarea prevederile Ordonanței de Urgență nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura”, a mai spus ofițerul de relații cu presa al IPJ Olt.

Imagini cu plasele confiscate de polițiști:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here