Gest INCREDIBIL făcut de șeful Poliției Slatina după ce doi colegi au fost prinși băuți la volan/ FOTO

În timp ce unii polițiști încalcă legile în loc să vegheze la respectarea lor, cum este cazul celor doi şefi din Poliția Română care vineri au fost prinşi conducând sub influenţa alcoolului, alții își sporesc sarcinile de serviciu cu gesturi menite să dea un plus de siguranță comunităților. Este și cazul șefului Poliției Slatina, comisarul șef Mihai Mihalache, care, miercuri, împreună cu mai mulți oameni ai legii, a mers să ia lecții de prim-ajutor de la subalternul său Viorel Teacă, cel care, recent, a demarat un proiect în cadrul căruia învață populația să salveze vieți.

Agentul șef principal Viorel Teacă își ține cursurile de prim-ajutor, în fiecare zi de miercuri, într-un spațiu pus la dispoziție de Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” din Slatina. Iar ieri, în loc să primească civili la lecții, s-a pomenit chiar cu șeful său, comisarul șef Mihai Mihalache, însoțit de șeful de la Ordine Publică, subcomisarul Laurențiu Murguleț, și de alți 15 polițiști, cu toții dornici să deprindă tainele manevrelor medicale prin care pot fi salvate vieți.

De altfel, Poliția Municipiului Slatina nu este străină de proiectul pornit de Viorel Teacă, instituția fiind parteneră în acest proiect, alături de Corpul Național al Polițiștilor, de Crucea Roșie – Filiala Olt și de Biblioteca Județeană Olt. Dar dorința oamenilor legii slătineni de a învăța să acorde primul ajutor are legătură și cu faptul că, în curând, Poliția Slatina va intra în posesia unui defibrilator care, dincolo de faptul că va fi pus la dispoziția populației, va trebui să fie folosit, în anumite cazuri, și de polițiști. Și ieri, în afara lecțiilor primite în acordarea primului ajutor, polițiștii slătineni au fost învățați și cum pot utiliza un asemenea aparat.

Polițiștii slătineni au învățat să folosească defibrilatorul

„Într-adevăr, cu sprijinul sindicatului PROLEX și al unor oameni de suflet din rândul polițiștilor, Poliția Slatina va fi dotată cu un defibrilator care se folosește în cazurile de stop cardio-respirator. Aparatul va sta în sediul Poliției, la ofițerul de serviciu, dar, dacă în preajmă o persoană se va afla în pericol, iar, întâmplător, în apropiere se vor afla oameni care știu să folosească un defibrilator, vor putea lua aparatul Poliției pentru salvarea vieții acelei persoane. Asta pentru că se va ști că Poliția Slatina este dotată cu defibrilator, pentru că, în fața sediului Poliției, va fi afișat un anunț în acest sens”, a declarat Viorel Teacă.

Oamenii legii, femei și bărbați, atenți la profesor

Poză de grup, la sfârșitul lecțiilor

La antipodul unor asemenea binevenite acțiuni se află oameni ai legii care, în loc să vegheze la respectarea legilor, le încalcă ei înșiși. Ilustrăm această realitate cu cele două cazuri de vineri seară, când doi şefi din poliţie au fost prinşi conducând sub influenţa alcoolului. Este vorba de şeful Direcţiei Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative din Poliţia Română şi de şeful Poliţiei Sectorului 4 al Capitalei. Cel din urmă s-a ales cu dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here