Marius Iancu: R.P. Chineză va sprijini candidatura României la Consiliul de Securitate al ONU

Membrii Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților au primit, joi, vizita delegației Comisiei pentru Afaceri Bugetare din Adunarea Națională a Republicii Populare Chineze, condusă de Shi Yaobin, președintele comisiei.

Pe lângă discuțiile despre construirea proiectelor de lege a bugetelor, oficialii chinezi sunt interesați de demararea, împreună cu autoritățile române, a unor proiecte strategice cum ar fi constriurea unităților 3 și 4 de la Centrala Nucleară Cernavoda, construirea autostrăzii Ploiesti-Brașov, a căii ferate de mare viteză București-Budapesta sau construirea de bariere împotriva inundațiilor pe coasta Marii Negre, a declarat deputatul PSD de Olt Marius Iancu, vicepreședinte al Comisiei de Buget-Finanțe.

Pe de altă parte, R.P. Chineză va sprijini candidatura României la Consiliul de Securitate al ONU, în mandatul 2020-2021, la alegerile din 7 iunie 2019, de la New York, a mai spus Marius Iancu.

De 70 de ani, România și R.P. Chineză au relații diplomatice bune și au stabilit parteneriate de prietenie și cooperare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here