Paul Stănescu spune că, într-o lună, Codul Administrativ va fi trecut prin OUG. Dragnea confirmă

Prezent, vineri, la Slatina, pentru a participa la întâlnirea anuală a AcoR – Filiala Olt, preşedintele PSD Olt, senatorul Paul Stănescu, i-a asigurat pe primari că, în cel mult o lună de zile, Codul Administrativ va fi trecut prin ordonanță de urgență.

„În Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat, s-a luat o decizie politică. Astfel, Codul Administrativ va fi trecut prin ordonanţă de urgenţă de către guvern. Din câte ştiu, acest cod a trenat foarte mult pentru că ministrul Toader nu a fost de acord, spunând că este o lege complexă organică, nu exclud ca fostul ministru să aibă dreptate, dar cred că actualul guvern îl va trece cât de repede prin ordonaţă de urgenţă. Ca timp, maximum o lună. Chiar dacă este o lege organică, Codul Administrativ, şi o spun ca unul care a lucrat în administraţie foarte mulţi ani, clarifică foarte multe lucruri atât în ceea ce priveşte administraţia publică locală, cât şi în cea centrală”, a declarat Paul Stănescu, citat de Gazeta Nouă.

Informația a fost confirmată, recent, de președintele PSD, Liviu Dragnea.

„Cred că imediat după alegeri vom adopta o ordonanţă de urgenţă pentru Codul administrativ. (…) Este o lege care este aşteptată şi care va limpezi foarte mult situaţia administrativă din România, va debloca sute de milioane de fonduri europene şi va uşura munca primarilor şi, implicit, publicul care interacţionează cu sistemul administrativ va avea mai puţine drumuri de făcut. (…) O să explicăm oamenilor, ca să înţeleagă care sunt beneficiile şi pentru ei. Primarii înţeleg lucrul acesta. E un document care trebuie adoptat. E o ordonanţă de urgenţă. Urgenţa se justifică prin banii europeni pe care îi pierdem, în fiecare zi, pentru că nu se pot lua decizii mai uşor în ceea ce priveşte atestarea domeniului public, de exemplu. O localitate cum e Colibaşi, dacă vrea să facă un proiect european de exemplu, trebuie să aibă atestat domeniul public al comunei. Procedura durează între unul şi doi ani şi se finalizează printr-o hotărâre de guvern. Trebuie să scoatem Guvernul din această procedură şi se simplifică şi atunci pot mai repede să o adopte”, a declarat Dragnea, pentru Antena 3.

Adoptat în 2018, Codul administrativ prevedea, printre altele pensii speciale pentru aleşii locali. Contestat la CCR de preşedintele Klaus Iohannis şi de reprezentanții Opoziției, actul normativ a fost declarat neconstituțional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here