Guvernarea PSD – un nou record: câștigul salarial mediu net a depășit 3.000 lei

Guvernarea PSD a înregistrat un nou record: câștigul salarial mediu net a depășit 3.000 lei, iar industria IT s-a dublat față de 2013, se arată într-un comunicat al partidului Social democrat.

Guvernul PSD a crescut veniturile românilor astfel încât, după ce dăm la o parte inflația, să se păstreze o creștere a puterii de cumpărare de 9-10%, crescând nivelul de trai al populației.

Datele privind creșterea câștigului salarial mediu net și a puterii de cumpărare au fost date publicității de Institutul Național de Statistică (INS).

Astfel, în perioada martie 2019, raportat la martie 2018, câștigul salarial mediu net a crescut cu 13,7%.

„Dacă dăm la o parte inflația, obținem o creștere a puterii de cumpărare, în aceeași perioadă, de 9,3%, de 3 ori mai mult decât media ultimilor 10 ani”, se precizează în comunicatul PSD

În 2019, dimensiunea industriei românești de IT&C va depăși 5.1 mld €, DUBLU față de 2013, iar exporturile de software și servicii IT sunt așteptate să atingă 4 mld €, cu 1 mld € în plus față de 2017.

Aceste performanțe remarcabile sunt completate de numărul de specialiști din acest domeniu, care va depăși pragul de 100.000 anul acesta, mai spu social-democrații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here