Polițiștii din Olt, acțiuni antidrog în rândul elevilor din Slatina, Teslui și Curtișoara

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu specialistul din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog – Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Olt, au desfăşurat activități informativ-preventive la Liceul Economic „P.S. Aurelian” din Slatina și la școlile gimnaziale din comunele Teslui și Curtișoara.

Pe parcursul întâlnirilor, elevilor le–au fost prezentate informații generale despre droguri și consecințele nefaste asupra sănătății fizice și mentale ale consumatorilor.

În urma discuțiilor, au fost identificate ca principale cauze ale consumului de droguri anturajul, dorința de a face parte dintr-un grup și teribilismul. De cele mai multe ori, cei care îi cooptează pe tineri în această experiență sunt chiar persoanele din preajma lor.

„Organizatorii au abordat, adaptat particularităților de vârstă, legislația care reglementează acest domeniu, consecințele juridice și modalitățile de sancționare a infracțiunilor săvârșite sub influența consumului de droguri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Aexandra Dicu.

Filmele tematice, care au însoțit prezentările, au captat atenția elevilor, fiind angrenați într-un dialog constructiv pe tema consecințelor negative ale consumului de droguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here