Parchetul militar s-a autosesizat în cazul intervenţiei forţelor de ordine la Topoloveni

Sursa: romaniatv.net

Parchetul militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a autosesizat în cazul intervenţiei jandarmilor la Topoloveni în timpul vizitei preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Zece persoane care protestau vineri, la Topoloveni, împotriva PSD, în timpul unei vizite a liderului partidului, Liviu Dragnea, în oraş, au fost ridicate de către jandarmi. Potrivit lui Flavius Tănase, purtătorul de cuvânt al IJJ Argeş, protestatarii au afişat bannere şi au scandat lozinci şi au fost conduşi la secţia de poliţie pentru legitimare.

„Zece persoane care afişau bannere au fost ridicate de către forţele de ordine şi conduse la secţia Poliţiei Topoloveni pe motiv că participau la o adunare publică nedeclarată, după care au refuzat să părăsească zona la solicitarea forţelor de ordine. Au fost conduse la secţia de poliţie pentru stabilirea identităţii şi luarea măsurilor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Argeş, Ionel Flavius Tănase.

Jandarmeria Argeş a informat că patru dintre protestatari au primit amendă de 1.000 de lei, iar un al cincilea avertisment.

Deputatul PNL Florin Roman anunţă, sâmbătă, că depune plângere penală împotriva şefului dispozitivului de jandarmi din Topoloveni care i-au luat cu duba pe protestatarii anti-PSD, în timpul vizitei lui Liviu Dragnea de vineri.

De asemenea, mai multe grupuri civice au solicitat demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, pentru maniera în care jandarmii au intervenit vineri la Topoloveni, catalogând reacţia forţelor de ordine drept una „abuzivă, de intimidare”.

Incidentul a fost comentat şi de preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a declarat că este „revoltător” ca în anul 2019, oameni care sunt nemulţumiţi de un politician să fie luaţi de jandarmi.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here