Radu Mazăre încearcă să evite întoarcerea în țară. Cererea făcută de avocații săi în Franța

Sursa foto: romaniatv.net

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre face orice pentru a nu se întoarce în ţară. E la Paris acum, acolo unde avionul care trebuie să îl aducă în ţară face o escală de 4 ore. Ar trebui să ajungă în România, în jurul orei 20:00. Fostul edil, care are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru corupţie, a apelat la tot felul de tertipuri pentru a împiedica repatrierea.

Surse Digi24 spun că Radu Mazăre ar fi cerut azil în Franța.

Pe de altă parte, Mihai Mazăre, fratele fostului primar, spune că avocaţii lui Radu Mazăre au sesizat autorităţile franceze despre un presupus abuz la care acesta ar fi fost supus în Madagascar, și anume că decizia extrădării nu a fost luată de un judecător.

Avocaţii lui din Franţa, când au constatat în această dimineaţă abuzul care i s-a făcut de către autorităţile din Madagscar, au decis să sesizeze autorităţile franceze despre acest lucru. Nu ştim dacă acest lucru va avea ca rezultat oprirea tranzitării lui prin Franţa sau alte consecinţe juridice. Este acţiunea lor, conform legislaţiei franceze. Nu a cerut Radu Mazare azil politic în Franţa”, a declarat Mihai Mazăre pentru Mediafax.

Radu Mazăre a plecat în Madagascar de mai mult de un an, iar acolo a făcut demersuri pentru obţinerea azilului.

Fostul edil are multiple condamnări în România, multe nedefinitive. Pedeapsa definitivă care a atras cu sine şi mandatul internaţional de căutare este cea pronunţată în 8 februarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, când Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Autorităţile din Republica Madagascar au informat, pe 14 mai, că au admis extrădarea lui Mazăre. Poliţia Română a demarat, de îndată, formalităţile necesare aducerii în ţară a acestuia. O escortă formată din poliţişti români s-a deplasat în Madagascar pentru preluarea lui Radu Mazăre.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here