Șefii Transgaz, întâlnire cu primarii din Olt, la inițiativa lui Marius Oprescu. Se vrea racordarea la gaze a întregului județ

O ședință tehnică de lucru susținută de compania Transgaz și reprezentanții unităților administrativ-teritoriale din județ a avut loc luni, 20 mai, în sala de ședințe a Consiliului Județean Olt, la inițiativa președintelui acestei instituții, Marius Oprescu. Întâlnirea a beneficiat și de prezența senatorului Paul Stănescu, a prefectului Silviu Neacșu și a lui Virgil Delureanu, vicepreședinte al instituției-gazdă.

În deschiderea întâlnirii, președintele CJ Olt a asigurat primarii județului de toată susținerea și deschiderea, din punct de vedere administrativ, în realizarea proiectelor de racordare, modernizare sau extindere la rețeaua națională de gaze naturale.

„Am inițiat această întâlnire, fiind un domeniu prioritar de investiții pentru fiecare localitate, pentru ca toți cei interesați să primească informații esențiale, concrete, direct de la echipa de conducere a TRANSGAZ, dar mai ales pentru a-i asigura de sprijinul instituției noastre în susținerea demersurilor privind acest obiectiv de investiții”, a declarat Marius Oprescu.

Directorul general Transgaz, Ion Sterian, Mihai Leahu, director Proiectare-Cercetare și Ion Tătaru, directorul Departamentul Dezvoltare din cadrul companiei, au prezentat posibilitățile de racordare a tuturor localităților din județul Olt la sistemul național de transport gaze.

”A fost o întâlnire strict tehnică. Transgaz are, în județul Olt, o rețea de transport bine dezvoltată, ce poate conferi județului Olt posibilitatea de a fi primul județ din țară în care toate localitățile să fie racordate la sistemul național de transport gaze, care, într-un termen de implementare rezonabil, să ducă la dezvoltarea durabilă a localităților, a județului, aducând un beneficiu major atât mediului afaceri, cât și populației”, a declarat Ion Sterian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here