BEC: Încercăm să prelungim programul de votare în străinătate și după ora 21.00

Sursa foto: b1.ro

Reprezentanții Biroului Electoral Central au anunțat că încearcă să prelungească programul de votare în diaspora și după ora 21.00, pentru a asigura participarea unui număr cât mai mare de români la vot. 

”Am asigurat un număr record de secții de votare, totuși s-au semnalat unele aglomerații în Europa, în Italia, Spannia, Marea Britanie și Germania.

S-au luat măsuri pentru suplimentarea Birourilor electorale, secții suplimentare, acolo unde s-a putut. De asemenea, vrem să transmitem românilor din străinătate și care se plâng că n-ar putea să-și exprime dreptul de vot că încercăm să luăm legătura, am și transmis sesizările din Italia îndeosebi, de prelungire a programului peste orele 21 pentru a asigura participarea unui număr cât mai mare

S-au prezentat foarte foarte mulți alegători până la orele 16.00, 180.000 de oameni, cea mai mare prezență la un astfel de scrutin, mai mare decât la turul doi al prezidențialelor.

Așteptăm din partea BEC o decizie, nu este la latitudinea noastră să prelungim programul de vot. Am primit solicitări în acest sens și le-am direcționat către BEC”, a declarat Florentina Vasilateanu, reprezentant BEC.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here