COD ROȘU de tornadă în România. Un oraș întreg a fost distrus de furia naturii. Imagini VIDEO incredibile

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marţi, un cod roşu de tornadă în zona judeţului Sălaj. Avertizarea a fost valabilă şi pentru grindină de mari dimensiuni.

UPDATE. Furtuna însoțită de grindina de mari dimensiuni a făcut prăpăd în mai multe localități din județul Sălaj. Oficiali IGSU au transmis, pentru EVZ, că au fost înregistrate nouă apeluri la 112 la pompieri. Din primele informații, nu au fost înregistrate victim, însă numeroase mașini au fost avariate. Gheața de mari dimensiuni căzută din cer a spart parbrize și a îndoit caroseriile auutoturismelor.În plus, vântul a smuls mai multe acoperișuri. ISU a transmis avertizări către populație, pe fondul codului roșu anunțat de Administrația Națională de Meteorologie, atât în județul Sălaj, cît și în județul Mureș.

Imaginile obținute din Zalău par desprinse dintr-un scenariu apocaliptic. Mașini distruse de grindina care a căzut cu bucăți uriașe de gheață, copaci rupți și inundații în tot orașul sunt efectele furiei naturii.

Codul roşu de tornadă a fost valabil între orele 15:20 – 16:00.

„In zona : Județul Sălaj: Zalău, Jibou, Hereclean, Creaca, Mirșid, Crișeni;

Se vor semnala: vânt puternic cu aspect tornadic, GRINDINĂ de MARI dimensiuni, descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce vor cumula 25…35 l/mp”, arăta anunțul ANM.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here