Dan Ciocan susține înființarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Agroalimentare

Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților are pe ordinea de zi a ședinței de miercuri un proiect de lege privind înființarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Agroalimentare, informează secretarul comisiei, deputatul Dan Ciocan.

Scopul înființării Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Agroalimentare este acela de a promova obținerea de produse agroalimentare certificate conform unui sistem de calitate voluntară, explică Dan Ciocan.

Potrivit articolului 3 din proiectul de lege, Agenția „elaborează, implementează și promovează strategia națională pentru produsele agroalimentare de calitate, elaborează și implementează programe de marketing pentru produsele agroalimentare de calitate, asigură transferul de informații specifice între operatorii economici, asigură consultanță și asistență tehnică necesară producătorilor de produse agroalimentare de calitate, autorizează importul produselor ecologice din terțe țări în UE”.

Înființarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Agroalimentare are ca scop creșterea numărului de sisteme de calitate recunoscute la nivel european pentru produsele agroalimentare românești.

„Obiectivul principal al agenției este acela de a crește numărul de sisteme de calitate recunoscute la nivel european pentru produsele agroalimentare românești și de certificare a produselor conform sistemelor de calitate facultative instituire la nivel național și european, în vederea promovării acestora”, se arată în expunerea de motive.

Inițiatorii proiectului de lege susțin că folosirea unor sisteme de calitate pentru producători poate fi benefică pentru economia rurală, România confruntându-se în ultimii ani cu un puternic deficit comercial în domeniul agroalimentar.

Inițiat de mai mulți de mai mulți parlamentari PSD, ALDE, UDMR și PMP, printre care se numără și deputatul Dan Ciocan, proiectul de lege a fost adoptat de Senat în 6 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here