Natura s-a dezlănțuit în sudul județului Olt. La Corabia, copaci și stâlpi căzuți pe carosabil, acoperișuri de bloc luate pe sus/ FOTO+VIDEO

Natura s-a dezlănțuit, miercuri seară, în sudul județului, zonă pentru care Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare cod galben de vreme severă imediată. În doar 10 minute, o furtună puternică a făcut ravagii, punând la pământ copaci viguroși și stâlpi electrici. De asemenea, mai multe acoperișuri de bloc au fost luate pe sus de vijelie.

Atenționarea meteo a fost pentru intervalul orar 21.30 – 22.30, dar furtuna pornită din senin a durat doar 10 minute, făcând ravagii în mai multe zone ale orașului. Mai mulți copaci și stâlpi de susținere a rețelei de alimentare cu energie electrică au fost doborâți la pământ de vijelie. O parte din oraș a rămas fără curent electric.

„A fost dezastru. Doar 10 minute a durat furtuna însoțită de ploaie, dar a adus nenorocire. A smuls copaci din pământ care au căzut pe cablurile de alimentare cu energie electrică, au fost rupți de la jumătate stâlpi electrici din beton, sunt cabluri pe carosabil”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Dan Oltean.

El a mai precizat că sunt afectate mai multe zone străbătute de drumurile naționale 54 și 54A, dar și centrul orașului.

Echipaje de pompieri de la Garda Vișina și Detașamentul Caracal acționează la această oră în oraș, pentru îndepărtarea copacilor și a stâlpilor căzuți pe carosabil. Și o echipă a primăriei, în frunte cu primarul orașului, Iulică Oane, se află pe străzi și coordonează  acțiunile de remediere a situației.

„Sunt intervenții în desfășurare. În acest moment nu avem un bilanț. Sunt mai multe zone din oraș de unde au fost primite solicitări. Se acționează împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și echipajele operatorului de energie electrică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here