Fost primar din Olt, trimis în judecată pentru abuz în serviciu și delapidare în formă continuată

Fostul primar al comunei Drăghiceni, demis din funcție prin ordin de prefect după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a descoperit că edilul s-a aflat mai multă vreme în stare de incompatibilitate, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, faptă asimilată infracțiunilor de corupție, și delapidare, ambele în formă continuată.

Anunțul a fost făcut de Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt, care a cercetat cazul.

Potrivit ofițerilor anticorupție, în perioada martie – aprilie 2016, inculpatul, în calitate de primar, a dispus contractarea și executarea lucrărilor de modernizare a unei clădiri, fiind încălcate mai multe acte normative, legi sau ordonanțe de urgență ce reglementau la momentul respectiv procedura de efectuare a unor lucrări de investiții. În total, a fost cauzat un prejudiciu total de 84.683,38 lei.

După problemele de ordin penal, edilul a întâmpinat necazuri și cu Agenția Națională de Integritate, care a descoperit că el s-a aflat mai multă vreme în stare de incompatibilitate.

Inspectorii de integritate susțin că Ștefan Viorel Școancă a deținut simultan, vreme de patru ani, atât funcția de primar, cât și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăți comerciale cu capital privat. Prin urmare, el a fost demis din funcție prin ordinului prefectului de Olt. Fostul primar a contestat însă, în instanță, măsura administrativă, procesul fiind pe rol.

Ștefan Viorel Șoancă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here