FOTO/VIDEO Urmele dezastrului în Olt: O furtună a făcut PRĂPĂD în doar 10 minute, „măturând” un oraș întreg

O furtună care a durat doar 10 minute a făcut prăpăd în sudul județului Olt, la Corabia, miercuri seară. A pus la pământ copaci groși și a rupt stâlpi de electricitate din beton care parcă ar fi fost bețe de chibrit, blocând mai multe străzi și două drumuri naționale. Un acoperiș de bloc au fost luat pe sus de vijelie. Echipele de intervenție au lucrat toată noaptea pentru remedierea situației. Șase puncte de transformare au fost afectate, iar aproximativ 25 la sută din consumatorii casnici ai orașului nu sunt alimentați nici acum cu energie electrică. Sudul județului Olt s-a aflat sub cod galben de vreme severă imediată timp de o oră miercuri seară.

Totul a durat doar 10 minute, timp suficient pentru furtună să măture orașul, lăsând prăpăd în urma ei.

Mai mulți copaci viguroși și stâlpi de electricitate au rupți și doborâți la pământ de vijelie, lăsând mai multe zone din oraș în beznă, iar un acoperiș de bloc a fost luat și el pe sus de ntul puternic. O parte din oraș a rămas fără curent electric, iar două drumuri naționale au fost blocate mai multe ore.

„A fost dezastru. Doar 10 minute a durat furtuna însoțită de ploaie, dar a adus nenorocire. A smuls copaci din pământ care au căzut pe cablurile de alimentare cu energie electrică, au fost rupți de la jumătate stâlpi de electricitate din beton, sunt cabluri pe carosabil și două drumuri naționale, ca și mai multe străzi, au fost blocate”, declara, azi-noapte, purtătorul de cuvânt al primăriei, Dan Oltean.

Peste 17 pompieri, cu autospeciale pentru primă intervenție și accesorii specifice, au acționat pe parcursul nopții pentru îndepărtarea efectelor produse de vântul puternic.

„Pompierii au acționat pentru îndepărtarea a 22 de copaci, trei stâlpi de curent electric, un panou publicitar și un acoperiș. Nu au fost înregistrate victime, iar trei autoturisme parcate au fost avariate ușor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Concomitent cu misiunile militarilor, echipaje din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Corabia și societății de distribuție a energiei electrice, cu sprijinul structurilor MAI (poliție, jandarmerie, poliție de frontieră), au acționat pentru îndepărtarea efectelor negative.

Din datele transmise de operatorul de energie electrică, șase puncte de transformare au fost afectate, iar aproximativ 25 la sută din consumatorii casnici din orașul Corabia nu sunt alimentați cu energie electrică, a mai precizat purtătorul de cuvânt al pompierilor.

Echipele se află încă în teren pentru remedierea situației.

Foto: Facebook/Dan Oltean

1 COMENTARIU

  1. Stâlpii aia de beton au zeci de ani, nu-i mai înlocuiește nimeni. In țările normale la cap rețelele sunt subterane. La fel si pomii, au căzut cei care erau putreziti la rădăcina. Comunistul ala de primar din Corabia ar trebui sa plece!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here