Noi investiții finanțate de Consiliul Județean intră în linie dreaptă la Spitalul Județean Slatina

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina anunță că vineri va ridica în SEAP documentațiile pentru mai multe investiții finanțate de Consiliul Județean Olt și care, astfel, intră în linie dreaptă pentru organizarea licitațiilor.

Este vorba, în primul rând, de reabilitarea termică a corpului central al unității sanitare și de reabilitarea ultimelor patru etaje ale blocului materno-infantil, respectiv nivelele 2, 5, 6 și 9.

„Cu acestea, tot blocul materno-infantil va fi reabilitat și modernizat, o investiție foarte importantă pentru spitalul nostru”, a declarat managerul spitalului, Cătălin Rotea.

Concomitent cu reabilitarea termică a corpului central se vor derula și lucrările de reabilitare interioară, investiție finanțată de Compania Națională de Investiții. „A fost semnat deja contractul și se așteaptă proiectul tehnic”, a precizat managerul spitalului.

Sunt deja avansate lucrările la fosta Creșă nr. 1, care vor fi finalizate până la sfârșitul anului, urmând ca acolo să funcționeze Secția Psihiatrie a spitalului, iar de săptămâna viitoare vor fi începute lucrările de reabilitare a etajelor 2 și 3 ale Secției de Pneumologie de la Scornicești.

Se trage tare și pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare interioară a Corpului Medical în care funcționează mai multe secții medicale, lucrările având loc la nivelul ultimului etaj al imobilului, acolo unde se află Oncologia.

În planul investițiilor figurează și realizarea, la nivelul etajelor întâi, a unei pasarele între corpul central și Secția Medicală, astfel încât pacienții să nu mai fie purtați de personalul medical prin curtea spitalului de la o clădire la alta.

Cătălin Rotea, managerul Spitalului Județean Slatina

Bani sunt, de asemenea, și pentru achiziționarea de aparatură medicală de ultimă generație necesare îmbunătățirii actului medical pe mai multe secții.

Pentru toate aceste investiții Consiliul Județean Olt a alocat 20 de milioane de lei, „sumă mai mult decât generoasă”, după cum spune Cătălin Rotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here