Bilanțul pagubelor produse de furtuna violentă de miercuri seară în Corabia. Orașul a fost DEVASTAT! Urgia revine în Olt

Bilanț negru la Corabia, după furtuna violentă de miercuri seară care, deși a durat doar 10 minute, a devastat orașul: zeci de copaci și stâlpi de electricitate puși la pământ, străzi și drumuri naționale blocate, mai multe transformatoare afectate și o bună parte a locuitorilor rămasă fără alimentare cu energie electrică, autoturisme avariate etc. 

În prezența prefectului Petre – Silviu Neacșu, comitetul local pentru situații de urgență a raportat, joi, primele constatări după furtuna puternică. Vorbim de peste 50 de copaci rupți sau scoși din rădăcină, 10 stâlpi de electricitate, din beton, rupți, patru autoturisme avariate, apr. 10 acoperișuri smulse de vânt.

Echipele din cadrul Primăriei s-au aflat pe teren pentru inventarierea pagubelor suferite de persoane fizice, persoane juridice și societățile agricole. Au fost probleme pe străzile Trecerea Dunării, C.A. Rosetti, Cuza-Vodă, Tudor Vladimirescu, Frații Golești, General Tell, Cezar Bolliac, Kogălniceanu, Timiș, Florea Geară, Mihai Bravu, Ștefan cel Mare, Bibescu Vodă, intrare în oraș prin străzile Ștefan cel Mare și Caracalului.

În sprijinul echipelor primăriei care au acționat pentru înlăturarea efectelor produse de natura dezlănțuită au sărit angajații Drumurilor Naționale. Din partea CEZ, pentru reluarea alimentării cu energie a locuințelor au acționat echipe de la Corabia, Caracal Slatina. 

Citește și FOTO/VIDEO Urmele dezastrului în Olt: O furtună a făcut PRĂPĂD în doar 10 minute, „măturând” un oraș întreg

Veștile proaste continuă să vine de la meteorologi. Administrația Națională de Meteorolgie a emis o atenționare nouă cod galben care vizează manifestări de instabilitate atmosferică, fiind vizat și județul Olt.

„În intervalul menționat, vremea va fi instabilă. Vor fi averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40-50 de l/mp. Instabilitatea atmosferică se menține temporar accentuată ei în următoarele zile, în cea mai mare parte a țării”, informează ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here