Viceprimarii și consilierii locali din Olt excluși, săptămâna trecută, din PNL vor contesta deciziile

Exif_JPEG_420

Viceprimarii și consilierii locali din Olt excluși din PNL, în ședința de joi a Biroului Politic Județean, vor contesta deciziile, potrivit unor voci din grupul celor excluși.

Conform surselor citate, aleșii liberali care, în urma excluderii, ar urma să își piardă funcțiile publice, sunt hotărâți să conteste în forurile statutare ale partidului deciziile de excludere.

Dacă contestațiile le vor fi respinse, ei sunt deciși să își caute dreptatea în instanța de judecată.

Nu mai puțin de 13 aleși locali ai PNL din Olt, primari, viceprimari și consilieri, au fost excluși, joi aseară, din partid, propunerile fiind validate în Biroul Politic Județean (BPJ). Unora li s-a imputat rezultatele slabe la alegerile europarlamentare, altora – anumite declarații politice.

Au fost excluși primarul și viceprimarul din Pleșoiu, ca și cei patru consilierii locali liberali ai comunei, primarul și viceprimarul din Vulpeni, dar și trei consilieri locali, primarul din Izbiceni și cel din Scornicești.

„Am făcut ieri ceea ce trebuia să fac de ceva timp: împreună cu Biroul Județean al Filialei am decis să păstrăm alături de noi adevărații liberali, oameni care au muncit, s-au străduit și au depus eforturi considerabile pentru ca vocea PNL să fie auzită în tot județul și mesajul nostru să intre în fiecare casă. Alegerile europarlamentare au fost un test, unul pe care, din păcate, câțiva dintre membrii noștri l-au picat, fie pentru că au fost copleșiți de dezinteres, fie pentrucă au tratat cu indiferență importanța acestor alegeri ori fie pentru că simpatiile au fost altele decât cele asumate la început de drum. Procentele obținute de unii primari și câteva organizații PNL din județ în urma alegerilor din 26 mai ne-au convins că este cazul să le redăm libertatea de a alege ceea ce doresc să facă în continuare și alături de cine. Oricine altcineva înafara PNL. Noi, adevărații liberali care am rămas, le dorim succes!”, a scris, pe Facebook, Liviu Voiculescu.

Dacă primarii nu își vor pierde mandatele în urma excluderii din partid, lucrurile stau cu totul altfel în cazul viceprimarilor și al consilierilor locali, care, potrivit legii, o dată cu pierderea calității de membri ai partidului pe listele căruia au fost aleși își pierd și funcțiile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here