Bărbatul care a luat MITĂ pentru angajarea unei femei la Spitalul Slatina, arestat preventiv. El este angajatul unui liceu din Caracal/ FOTO

Bărbatul de 34 de ani din Caracal prins în flagrant delict în timp ce primea mită pentru a favoriza, prin trafic de influență, angajarea unei tinere la Spitalul Județean de Urgență Slatina a fost arestat preventiv, marți după-amiază, pentru trafic de influență. El se numește Mihai Neagoe și este informaticianul Liceului Tehnologic „Constantin Filipescu” Caracal. 

Inculpatul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile după ce judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt a admis propunerea procurorilor.

„În baza art. 202 alin. (1), (3) si (4) lit. e) C. proc. pen., art. 223 alin. 2 C. pr. pen., art. 226 C. pr. pen. Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt nr. 220/P/2019. Dispune arestarea preventivă a inculpatului NEAGOE MIHAI cercetat sub aspectul săvârsirii infractiunii de trafic de influenţă prev. de art. 291 C.p., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 04.06.2019 până la data de 03.07.2019, inclusiv”, se arată în încheierea tribunalului.

Mihai Neagoe a fost inițial reținut de procurori și polițiști în timp ce primea o nouă tanșă de bani de la tatăl tinerei în schimbul subiectelor de la concursul pe care aceasta urma să îl susțină pentru ocuparea unui post de asistentă medicală la spitalul din Slatina.

„În schimbul sumelor de bani menționate, inculpatul i-a predat denunțătorului două seturi de subiecte ce urmau a fi extrase la proba scrisă, respectiv orală, a concursului pentru ocuparea unui post vacant de asistent medical”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, care se ocupă de caz.

El mai primise de la denunțător (tatăl celei ce urma să susțină concursul), în aprilie, 500 de euro și 1000 de lei, iar duminică seară l-a sunat și au fixat o întâlnire pentru a primi o altă sumă.

Cei doi s-au întâlnit luni, numai că la întâlnire au sosit și procurorii, însoțiți de mascați, inculpatul fiind surprins în flagrant în timp ce primea alți bani de la martorul denunțător.

Mihai Neagoe este angajat al Liceului Tehnologic „Constantin Filipescu” din Caracal, pe postul de informatician.

Mihai Neagoe

Reprezentanți ai Spitalului Slatina susțin că bărbatul nu ar fi avut de unde să facă rost de subiectele ce urmau să fie extrase la concurs, întrucât acestea sunt trase la sorți, din mai multe variante, la data concursului, chiar în fața candidaților. Astfel că așa-zisele subiecte pe care caracaleanul le-a livrat denunțătorului fie sunt false, fie sunt variante ale unor subiecte ce urmau să fie supuse extragerii, fără să existe certitudinea că tocmai ele vor fi trase la sorți. Astfel de variante sunt afișate public, înainte de concursuri, pe site-ul Consiliului Județean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here