Inundații și la Scornicești. Pompierii intervin pentru evacuarea apei din gospodăriile a trei sate/ FOTO+VIDEO

Ploaia a făcut ravagii și la Scornicești, unde mai multe străzi și gospodării au fost inundate. La această oră, pompierii intervin pentru evacuarea apei.

În ajutorul salvatorilor din Scornicești au sărit și pompierii din Slatina.

„Echipaje din cadrul Stației Scornicești și din cadrul Detașamentul Slatina acționează, cu trei autospeciale de primă intervenție, cu o autospecială prevăzută cu accesorii pentru evacuarea apei și cu cinci motopompe, în orașul Scornicești, satele Mogoșești, Mărgineni și Bălțați, pentru evacuarea apei din gospodării”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Probleme au fost, noaptea trecută, și în comuna Movileni, unde trei gospodării au fost inundate. și acolo au intervenit pompierii, pentru că apa a pătruns în încăperile unei locuințe.

Veștile proaste continuă să vină de la meteorologi. Codul Galben de ploi torențiale, vijelii și grindină sub care județul Olt, alături de cea mai mare parte a țării, s-a aflat de ieri până azi la ora 10.00, a fost prelungit până miercuri dimineață, la ora 03.00.

„În cea mai mare parte a țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30…50 l/mp”, se arată în avertizarea meteo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here