Cazul MITEI pentru concursul de asistent de la Spitalul Slatina: Cine ar fi putut livra subiectele ce urmau să fie extrase

Reprezentanți ai Spitalului Județean de Urgență Slatina susțin că nimeni din instituție nu ar fi putut să-i dea bărbatului din Caracal reținut, luni seară, de procurori, pentru trafic de influență, subiectele concursului de asistent medical pe care acesta le-ar fi livrat unui alt bărbat a cărei fiică urma să susțină concursul. Și asta pentru simplul fapt că subiectele sunt trase la sorți la data și ora concursului, chiar în sala de concurs.

„Nu ar fi avut de unde să aibă subiectele, pentru că acestea se trag la sorți în sala de concurs, de față cu candidații. Sunt variante multe și dintre acestea se trag la sorți subiectele care ajung la candidați”, susțin sursele citate.

Mai mult: din 2017, variantele de subiecte pentru toate concursurile de angajare organizate de Spitalul Județean de Urgență Slatina sunt publicate dinainte pe site-ul Consiliului Județean Olt, la secțiunea „Informare cetățeni – concursuri, examene”, așa că oricine le poate consulta acolo (https://cjolt.ro/ro/concursuri-sju).

_________________________________

Un bărbat de 34 de ani, din Caracal, a fost reținut de procurori și polițiști, luni seară, în timp ce primea bani pentru angajarea unei tinere la Spitalul Județean de Urgență Slatina, prin trafic de influență.

„În schimbul sumelor de bani menționate, inculpatul i-a predat denunțătorului două seturi de subiecte ce urmau a fi extrase la proba scrisă, respectiv orală, a concursului pentru ocuparea unui post vacant de asistent medical”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, care se ocupă de caz.

El mai primise de la denunțător (tatăl celei ce urma să susțină concursul), în aprilie, 500 de euro și 1000 de lei, iar duminică seară l-a sunat și au fixat o întâlnire pentru a primi o altă sumă.

Cei doi s-au întâlnit luni, numai că la întâlnire au sosit și procurorii, însoțiți de mascați, inculpatul fiind surprins în flagrant în timp ce primea alți bani de la martorul denunțător.

De precizat că bărbatul nu este angajat al spitalului din Slatina. În cursul zilei de astăzi, el urmează să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt, cu propunerea de arestare preventivă.

Citește și Bărbatul care a luat MITĂ pentru angajarea unei femei la Spitalul Slatina, arestat preventiv. El este angajatul unui liceu din Caracal/ FOTO

2 COMENTARII

  1. Salut intervenția polițiștilor anticorupție ,toate examenele au fost fraudate și zeci de netrebnici au fast angajați în detrimentul celor pregătiți . Acest impostor trebuie să meargă în fața judecătorului și trebuie să plătească pentru aceasta nemernicie. Toate posturile scoase la concurs sunt aranjate ,toate ,dar unde sa te duci daca constați că și seful Poliției Olt își angajează soția la SJUS ,achiziții, tot prin frauda .

    • Asa este. Eu am trei ani de zile de cand tot dau concursuri pe la diferitele institutii. De cele mai multe ori il si descoperi din sala pe cel care are postul pregatit. Cei care intra „reusesc” sa faca niste punctaje uriase, peste 80, ca sa fie siguri ca nu ii deranjeaza nimeni la urmatoarea proba. cei care invata, asa ca mine, se apropie de 50, iar cei care vin sa dea buna ziua ajung la maxim 10-12 puncte. Sa nu mai vorbim de legislatia ceruta: de la 10 legi in sus, pe care sunt convinsa ca nici cei care lucreaza cu ele nu le cunosc integral. Exemplu intalnit de mine la un concurs la Asistenta sociala, unde erau bagate la bibliografie legi abrogate de peste un an de zile. Dupa ce am constatat eu acest lucru si le-am pus in vedere, au trimis un mail, cu o saptamana inainte de concurs,in care ni se cerea sa confirmam ca am primit noua bibliografie.
      aici, clar, trebuia reluata procedura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here