Liderul PNL Olt, explicații despre seria de excluderi din partid: S-a terminat cu jocurile duble! Ce alte măsuri au fost luate

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a explicat, marți, într-o conferință de presă, care l-a baza propunerii excluderii celor 13 primari, viceprimari și consilieri locali a stat decizia de a termina cu jocurile duble în cadrul organizației. Alte măsuri luate de conducerea filialei este dizolvarea a trei organizații și sancționarea cu avertisment a consilierilor locali din 21 de organizații.

Au fost excluși primarul și viceprimarul din Pleșoiu, dar și trei consilierii locali liberali ai comunei, primarul și viceprimarul din Vulpeni și doi consilieri locali, primarul din Izbiceni și cel din Scornicești, un consilier local din Curtișoara și un altul din Optași-Măgura.

„Așa cum este firesc, după rezultatul alegerilor, în ședința Biroului Politic Județean de joi am făcut și eu o analiză asupra rezultatelor obținute de fiecare localitate în parte din județul Olt și, împreună cu colegii din Biroul Politic Județean, am decis să luăm anumite măsuri. Iar măsurile sunt următoarele:

Am propus pentru excludere un număr de patru primari. Este vorba despre primarul de la Scornicești, primarul de la Izbiceni, primarul de la Pleșoiu și primarul de la Vulpeni. De asemenea, aceeași propunere de excludere am făcut-o și pentru viceprimarii de la Pleșoiu și Vulpeni, împreună cu trei consilieri locali de la Pleșoiu și doi consilieri locali de la Vulpeni. Pentru excludere au mai fost propuși un consilier de la Curtișoara și un altul de la Optași-Măgura”, a spus liderul liberalilor olteni.

Motivele exluderii sunt rezultatele slabe obținute de organizațiile locale din care aceștia fac parte și partizanatul politic cu adversarii de care ei sunt bănuiți.

În aceeași ședință a BPJ s-a luat și decizia dizolvării organizațiilor din Optași Măgura, Pleșoiu și Vișina Nouă, iar consilierii locali din alte 21 de organizații au fost sancționați cu avertisment.

Prin respectivele măsuri conducerea dorește să dea un semnal de curățenie ideologică la nivelul PNL Olt.

„În cadrul filialei Olt sa terminat cu jocurile duble, s-a terminat cu jocurile de culise, și s-a terminat cu nemunca. Cine vrea să rămână alături de noi, îi suntem buni prieteni, colegi. Cine dorește să aibă o atitudine duplicitară, să joace și cu PNL și cu PSD, așa cum, din păcate, s-a mai obișnuit prin filiala noastră, fie că este vorba de primari, parlamentari, consilieri județeni sau consilieri locali, nu se mai poate acest lucru, atâta timp cât eu și colegii mei vom ocupa aceste funcții. Este o hotărâre pe care am luat-o, și votul din 26 mai ne confirmă că suntem pe drumul cel bun”, a explicat Liviu Voiculescu.

Cei propuși pentru excludere sunt așteptați la următoarea ședință a Biroului Politic Județean, când va fi pusă în practică excluderea lor, pentru a se apăra.

„Biroul politic județean de joi a validat propunerea de excludere, urmând ca excluderea efectivă, nominal, să se facă în ședința Biroului Politic Județean de joi. Cei în cauză sunt așteptați să se prezinte, dacă doresc, în fața Biroului Politic Județean. Au fost făcute aceste convocări cu trei zile înainte, așa cum prevede statutul, având dreptul să se exprime, să se apere  în fața Biroului Politic Județean, așa că orice discuție privind respectarea procedurii este inutilă”, a mai spus Voiculescu.

La alegerile europarlamentare din 26 mai, PNL Olt a obținut un scor de 25,11 procente, adunând peste 47.000 de voturi și depășind, astfel, targetul impus filialei de conducerea centrală.

„Acest procent ne obligă pe noi, liberalii olteni, să continuam ceea ce am început de ceva timp, atât o reformă internă, cât și o altfel de campanie, o prezență cât mai mare în teritoriu, discuții om la om cu cetățenii acestui județ”, a concluzionat președintele organizației.

Atât Liviu Voiculescu, cât și alți doi lideri prezenți la întâlnirea cu jurnaliștii, respectiv prim-vicepreședintele Marian Vasile și Viorel Dumitrescu, președintele PNL Slatina, au mulțumit electoratului care, la alegerile europarlamentare, a ieșit la vot, cu precădere celor care au ales să voteze lista de candidați a PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here