Incidente în Valea Uzului: Zeci de români au intrat cu forța în Cimitirul eroilor, păzit de membri ai comunității maghiare, care au vrut să interzică accesul acestora / Reacția UDMR și a președintelui CNCD/ FOTO+VIDEO

UPDATE: Asztalos Csaba, președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, a declarat, pentru B1 TV, că toată problema de la Valea Uzului a pornit de la faptul că Primăria Dărmănești a amplasat cruci într-un cimitir care, de fapt, aparține altei localități. Mai mult, crucile nu au fost puse pe mormintele eroilor români, ci pe mormintele ostașilor din armata austro-ungară. Asztalos Csaba a mai spus că în acest caz am putea vorbi inclusiv despre profanare de morminte. ”Nu înțeleg cum poți veni la o comemorare a eroilor cu boxe într-un cimitir, nu înțeleg de ce trebuie să forțezi o poartă, de ce trebuie să stai cu picioarele pe cimitirul cuiva indiferent de naționalitate și multe alte lucruri”, a mai spus președintele CNCD.

UPDATE: UDMR condamnă ferm orice act de violență și lansează un apel către autorități pentru identificarea imediată și tragerea la răspundere a celor care ”s-au comportat într-un mod barbar, au pătruns cu forța în cimitirul eroilor din Valea Uzului, au distrus poarta de acces, au rupt crucile de pe morminte, generând, astfel, teamă în rândul membrilor comunității noastre”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here