Școala „Nicolae Titulescu” Caracal, gazdă a elevilor din patru țări în cadrul proiectului Erasmus+ „Spiritul responsabilității pentru mediul înconjurător”

Cea de-a treia mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+, „Spiritul responsabilității pentru mediul înconjurător”, proiect în care sunt antrenate școli din Italia, România, Grecia, Slovenia și Turcia, s-a desfășurat în perioada 12-18 mai 2019 la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Caracal.

Luni, 13 mai, după vizitarea Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și participarea la ore susținute de câteva cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, s-a derulat o vizită cu scop cultural și educativ la situl arheologic Sucidava, urmată de o plimbare cu vaporul pe Dunăre.

În ziua următoare, 14 mai, s-a vizitat Muzeul Romanațiului, apoi profesorii și elevii implicați în proiect s-au întâlnit cu oficialitățile locale. În după-amiaza aceleiași zile, elevii au participat la un workshop – proiect eco – „Orașul meu verde”, activitate urmată de o evaluare a lucrărilor realizate sub coordonarea profesorilor din cele 5 țări implicate în proiect.

Miercuri, 15 mai, printr-o vizită culturală, s-au admirat obiectele cu valoare istorică ce aparțin castelului Bran.

Vizitarea Pinacotecii „Marius Bunescu”, din incinta Liceului Teoretic „Ioniță Asan”, Caracal a avut, de asemenea, un scop cultural, fiind urmată de prezentarea de către elevii Școlii „Nicolae Titulescu” a unui frumos program artistic, în amfiteatrul liceului.

Vineri, 17 mai, s-au vizitat Muzeul Olteniei – Secția de științe ale naturii și Grădina Botanică din Craiova, unde, în urma explicațiilor primite și a vizualizării unor exponate interesante și a unor soiuri de plante cu arie restrânsă de dezvoltare, elevii au fost antrenați într-o activitate de învățare.

Toate activitățile desfășurate în cadrul proiectului au avut drept obiectiv schimbul de bune practici ce vizează mediul înconjurător, conștientizarea faptului că acesta trebuie protejat, menținut curat pentru a trăi sănătos și a ne integra armonios în cadrul acestuia.

Imagini de la evenimentele desfășurate în cadrul proiectului:

Prof. Lorela BARBU, Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, Caracal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here