Teodorovici ar pregăti concedieri și tăierea salariilor bugetarilor. Senator USR: Instituțiile ar impune o austeritatate cruntă

Sursa foto: b1.ro

Senatorul USR Vlad Alexandrescu susține că guvernul PSD-ALDE ar pregăti concedieri și tăieri ale salariilor angajaților de la stat. Alexandrescu publică un document pe care ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, l-ar fi trimis spre toate instituțiile publice din țară, cerându-le să se pregătească pentru reduceri de personal.

„Guvernul PSD-ALDE pregătește concedieri și tăierea salariilor din sectorul public.

Măsurile fiscale și economice inconștiente adoptate de către guvernarea PSD-ALDE în ultimii doi ani, sub oblăduirea infractorilor Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, au creat o criză bugetară majoră. Cheltuielile sunt în creștere, iar veniturile nu reușesc să țină pasul.

Promisiunile electorale populiste și măsurile fiscale care avantajează companiile și instituțiile camarilei politice de la București și ale baronilor din teritoriu riscă să creeze un colaps bugetar în toamnă. 

În fața unei astfel de crize, Orlando Teodorovici a trimis tuturor instituțiilor publice din țară, inclusiv instituțiilor de cultură și a institutelor de cercetare, o notificare prin care cere, în mod expres, „reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale”.”, scrie Vlad Alexandrescu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit documentelor publicate de senatorul USR, guvernul nu ar mai avea bani pentru plata salariilor pentru trimestrul al IV-lea, iar măsurile de austeritate pe care le-ar pregăti Eugen Teodorovici ar avea ca scop reducerea drastică a cheltuielilor cu plata salariilor pentru bugetari.

„Ultimatumul semnat de Orlando Teodorovici arată caracterul heirupist, nerealist și toxic al unei guvernări care acționează într-o logică populistă și ipocrită, crescând cheltuielile fără să se asigure că veniturile pot să le acopere.

După ce au adoptat pensii speciale și au crescut indemnizațiile demnitarilor, guvernarea PSD-ALDE amenință acum cu tăieri de salarii și concedieri în sectorul public. Din informațiile primite din instituțiile publice, fondul de salarii are lipsă în lunile septembrie și decembrie, din pricina “trimestrializării”, o inovație marca Valcov”, adaugă enatorul USR.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here