Alertă meteo pentru toată țara: Vine căldura. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteo pentru următoarele zile. Potrivit atenționării, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități.

INFORMARE METEOROLOGICĂ, intervalul : 12 iunie, ora 10 – 14 iunie, ora 23

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.
Îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here