A început cea de-a treia ediție a „Zilelor medicale slătinene”. Sloganul evenimentului: „Investim în sănătate”/ FOTO

Cea de-a treia ediție a „Zilelor medicale slătinene” a debutat, ieri, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, sub sloganul „Investim în sănătate” și în prezența a zeci de medici locali, a mai multor medici din centrele universitare din Craiova și București, a personalului medical mediu din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina și, evident, a reprezentanților autorităților administrației publice județene. Evenimentul se va întinde pe durata a două zile.

Ediția din acest an a fost deschisă de managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Cătălin Rotea, care a prezentat câteva date privind investițiile realizate anul trecut în cea mai mare unitate sanitară din județ și a pașilor investiționali ce vor fi făcuți în viitor. Rotea a arătat că, în cel mult doi ani, instituția de sănătate din Slatina va fi un spital cu totul nou, reabilitat și modernizat, dotat cu echipamente medicale de ultimă generație.

„Anul trecut, tot pe această scenă, făceam o prezentare de câteva minute în care vă spuneam pașii care au fost făcuți pentru dezvoltarea spitalului nostru, ce ne-am propus și ce am realizat. Cu bucurie aș putea spune că toate promisiunile pe care le-am făcut anul trecut au fost îndeplinite, sau unele dintre ele sunt aproape de finalizare. Un lucru care nu poate decât să mă bucure și care conduce către un scop final pe care noi, decidenții politici și administrativi, ni l-am propus, și anume ca în doi ani de acum încolo Spitalul Județean de Urgență Slatina să fie unul nou din toate punctele de vedere; toate secțiile să fie reabilitate, să avem echipamente medicale moderne și mobilier nou. Aceasta este promisiunea și obiectivul pe care noi ni l-am propus și sunt convins că el va fi îndeplinit”, a vorbit asistenței managerul spitalului.

Cătălin Rotea, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina

 

Cătălin Rotea a sublinita că, pentru anul acesta, Consiliul Județean Olt a alocat pentru spitalul slătinean nu mai puțin de douăzeci de milioane de lei, care vor fi investiți în infrastructură, dar și echipamente medicale noi.

„Anul acesta avem 200 de miliarde de lei vechi, bani pe care îi de la Consiliul Județean Olt, cei mai mulți bani pe care un consiliul județean îi alocă către un spital. Sunt bani care se duc către construcții, reabilitări, renovări, dotări cu echipamente medicale, dar o sumă foarte mare merge și pe susținerea cheltuielilor de personal, adică norma de hrană, aproape integral suportată de Consiliul Județean”, a mai spus Cătălin Rotea, care le-a mulțumit cadrelor medicale pentru devotamentul de care dau dovadă, zi de zi, față de pacienți.

Prezent la deschiderea evenimentului a fost și președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, care le-a spus cadrelor medicale că vor avea mereu un spijin în el și în instituția pe care o conduce, și nu doar investițional, ci și din punctul de vedere al drepturilor care li se cuvin.

„Iată că am ajuns la a treia ediție a „Zilelor Medicale Slătinene”, un eveniment important pentru branșa medicală din județul Olt. Dacă prima ediție a început timid, cu emoție, dar și cu satisfacția de a organiza un eveniment dedicat lumii medicale, a doua ediție a fost mai bună prin complexitatea lucrărilor prezentate. Iată că, acum, am ajuns la a treia ediție, ediție mai bogată, atât prin complexitatea lucrărilor ce vor fi prezentate, cât și prin prezența, alături de noi, a unor reputați medici. 

Așa cum știți, și cred că am demonstrat acest lucru, în mine și în instituția pe care o reprezint, Consiliul Județean Olt, aveți un sprijin atât din punct de vedere al planului investițional pe care îl facem an de an la Spitalul Județean de Urgență Slatina, dar și din punct de vedere al drepturilor care vi se cuvin. Și asta pentru că am înțeles cu toții că un act medical de calitate înseamnă spații reabilitate, înseamnă aparatură medicală performantă, dar înseamnă și medici buni, personal bine pregătit și motivat.

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt

Eu vă felicit pentru că investiți timp în pregătirea dumneavoastră profesională și vă mulțumesc, fiecăruia dintre dumneavoastră, pentru ceea ce faceți în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina”, a spus șeful CJ Olt.

Nu a lipsit reprezentantul guvernului în județ de la eveniment, prefectul Silviu Neacșu, care a evidențiat, la rândul său, realizările investiționale în spital și figurile celor care s-au implicat în procesul de dezvoltarea a spitalului.

„Mă simt mândru tot timpul când sunt alături de dumneavoastră, când sunt în preajma dumneavoastră. Le mulțumesc celor care au venit din centrele medicale din afara județului pentru a fi alături de noi.

Silviu Neacșu, prefectul județului Olt

Sloganul «Investim în sănătate», sub care se desfășoară această acțiune, cred că este în măsură să ne bucure pe toți. Angajamentele pe care și le-a luat domnul manager general, împreună cu președintele Consiliului Județean Olt, au bază în ceea ce s-a făcut până acum, astfel că nu putem decât să le mulțumim pentru ceea au făcut, pentru eforturile depuse. Sunt convins că, și pe viitor, această acțiune va continua. Vă mulțumesc și dumneavoastră pentru eforturile pe care le faceți permanent pentru avea grijă de cetățenii, de locuitorii județului Olt”, a subliniat prefectul de Olt.

La evenimentul demarat joi a fost prezent și directorul general al Pirelli Tyres România, Wolfgang Meier, care a vorbit, printre altele, despre proiectele derulate de compania italiană cu spitalul din Slatina.

De asemenea, nu au lipsit reprezentanții conducerii spitalului slătinean care l-au însoțit pe managerul unității. Este vorba de medicul Andrei Ștefănescu, director medical al instituției de sănătate, de Mirela Stăncioiu, director de îngrijiri medicale și de Giana Dinică, director financiar contabil.

După discursurile din deschidere, au început prezentările științifice ale unor lucrări realizate de medici ai spitalului-gazdă, precum și de medici invitați, prezentări care se vor întinde pe durata a două zile.

Iată programul celor trei zile de manifestări:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here