Ultimele calcule pentru moțiunea de cenzură. De câte voturi mai are nevoie opoziția

Mai este o zi până la moţiunea de cenzură şi semnatarii nu au reuşit să strângă suficiente voturi pentru ca demersul să fie adoptat în plen. Deşi pare să aibă mai multă susţinere în Parlament decât la celalalte două încercări de a da jos Guvernul Dăncilă, Opoziţia nu a reuşit la negocierile de până acum să adune cele 233 de voturi necesare.

Până în acest moment, opoziția ar fi reușit să strângă peste 200 de voturi, adică mai mult decât la celelalte două demersuri de a da jos Cabinetul condus de Viorica Dăncilă.

Nu sunt însă suficiente voturi. Cifrele arată că, fără sprijin din partea unor parlamentari ai puterii, și această moțiune de cenzură va pica la votul în plen.

PNL, USR, PMP și Pro România au în acest moment 170 de voturi. Acestora li se adaugă UDMR, care a anunțat că va vota moțiunea de cenzură. Sunt, așadar, încă 30 de voturi.

Dacă opoziția reușește să-i convingă pe toți ceilalți parlamentari neafiliați și pe toți reprezentanții minorităților naționale, ajunge în total la 226 de voturi.

Chiar și așa, nu este atins pragul minim de 233 de voturi, necesar pentru a trece moțiunea.

Sunt, așadar, necesare și voturi de la PSD și ALDE. Premierul Viorica Dăncilă a spus însă că parlamentarii PSD vor fi prezenți în sală, dar nu vor vota moțiunea.

Dăncilă, care este și președinte interimar al PSD, a avertizat că, dacă vor fi parlamentari ai partidului care votează moțiunea, aceștia vor fi excluși.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here