Stelian Ion: USR depune un proiect pentru desființarea Secției speciale pentru magistrați

Sursa foto: digi24.ro

USR va depune, marți, un proiect legislativ pentru desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, a anunțat deputatul Stelian Ion.

A mai existat un proiect privind desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, care a picat însă în Parlament. În această sesiune depunem o altă formă a legii și este obligatoriu ca în cel mai scurt timp posibil, această secție specială de investigare a infracțiunilor din justiție să fie desființată pur și simplu, a spus Stelian Ion, la RFI, citat de MEDIAFAX.

Deputatul USR a adăugat că „și în rândul miniștrilor PSD sunt opinii diferite referitoare la această secție, în sensul în care într-una dintre ședințele de Guvern anterioare au fost niște dispute pe această temă”.

El a precizat că Secția specială de anchetare a magistraților va dispărea până în 2020.

Cu siguranță, în 2020, această secție nu va mai exista. PSD-ul în 2020 cel târziu va pierde guvernarea și majoritatea parlamentară și secția aceasta va fi desființată. E o chestiune doar de timp”, a mai spus Stelian Ion.

Curtea Constituţională a respins, în luna martie, sesizarea PNL şi USR în legătură cu legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă nr. 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here