Caracaleanul prins luând mită pentru angajarea unei tinere la Spitalul Slatina este membru Pro România. Imagini-surpriză ale inculpatului cu mari lideri politici

Bărbatul din Caracal cercetat sub control judiciar pentru trafic de influență după ce, la începutul acestei luni, a fost prins în flagrant delict în timp ce lua mită pentru angajarea unei tinere la Spitalul Județean de Urgență Slatina, este membru al Pro România.

Informația a fost confirmată de reprezentantul Pro România Olt, Silvian Dan.

„Da, este membru Pro România, cum sunt mulți alții care s-au înscris on-line. A făcut campanie partidului pe Facebook. Asta e”, a declarat liderul Pro România Olt.

De altfel, Mihai Neagoe, plasat sub control judiciar după ce fusese arestat preventiv, a fost și membru PNL, spun surse politice. Când era liberal, îi plăcea să se fotografieze cu liderii partidului, așa cum o dovedesc imaginile de mai jos.

După experiența liberală, Mihai Neagoe ar fi dat o mână de ajutor pentru înființarea organizației locale de tineret a ALDE. De aici, el s-a îndrăgostit de partidul înființat de Victor Ponta, făcând asiduu campanie acestei formațiuni politice înainte de alegerile europarlamentare din 26 mai.

Mihai Neagoe, informatician în cadrul Liceului Tehnologic „Constantin Filipescu” Caracal, a fost prins în flagrant delict, în 2 iunie, în timp ce primea mită pentru a favoriza, prin trafic de influență, angajarea unei tinere la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cel puțin așa îi promisese el tatălui fetei, denunțător în cauză, căruia îi dăduse două seturi de subiecte care ar fi urmat să fie extrase la examenul organizat de spitalul slătinean pentru ocuparea unor posturi de asistent medical.

El mai primise de la denunțător, în aprilie, 500 de euro și 1000 de lei.

„În schimbul sumelor de bani menționate, inculpatul i-a predat denunțătorului două seturi de subiecte ce urmau a fi extrase la proba scrisă, respectiv orală, a concursului pentru ocuparea unui post vacant de asistent medical”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, care se ocupă de caz.

Reținut inițial de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Mihai Neagoe a fost, ulterior, arestat preventiv pentru 30 de zile. Inculpatul a contestat însă măsura la Curtea de Apel Craiova, care a dispus plasarea lui sub control judiciar.

Reprezentanți ai Spitalului Slatina susțin că bărbatul nu ar fi avut de unde să facă rost de subiectele ce urmau să fie extrase la concurs, întrucât acestea sunt trase la sorți, din mai multe variante, la data concursului, chiar în fața candidaților. Astfel că așa-zisele subiecte pe care caracaleanul le-a livrat denunțătorului fie sunt false, fie sunt variante ale unor subiecte ce urmau să fie supuse extragerii, fără să existe certitudinea că tocmai ele vor fi trase la sorți. Astfel de variante sunt afișate public, înainte de concursuri, pe site-ul Consiliului Județean Olt.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here