Evaluare Națională 2019/ Subiecte la proba de română: Ce au primit elevii la capacitate

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut marți, 18 iunie, Evaluarea Naţională – proba la limba şi literatura română.

Absolvenţii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat la primul subiect al probei scrise la limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale, cerinţe pe baza operei “Ultima cursă” de Horia Lovinescu.

De asemenea, candidaţilor li s-a cerut la acelaşi subiect să facă o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să motiveze apartenenţa textului dat la genul dramatic.

La subiectul al II-lea, absolvenţii de gimnaziu au avut de rezolvat cerinţe pe baza textului “A fost odată un scriitor foarte încăpăţânat” de Alina Nelega, iar la punctul B de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să fie prezentată o întâmplare petrecută acasă sau la la şcoală în timpul unei activităţi de lectură.

În Olt, 3048 de elevi s-au înscris la examenul de Evaluare Națională, ei susținând proba la limba română în 75 de centre de examen.

La nivel național, pentru susținerea Evaluării Naționale din acest an s-au înscris 154.956 de absolvenți ai clasei a VIII-a, conform situației centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here