Cod Galben de vreme severă. Ploi torențiale de până la 60 de litri/mp în Olt. Vor fi vijelii și grindină

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o nouă informare meteo de instabilitate atmosferică valabilă pentru pentru 39 de județe, inclusiv județul Olt. 

Avertizarea meteo a intrat în vigoare la ora 12.00 și este valabilă până deseară la ora 23.00.

În intervalul vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

De altfel, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării până în 20 iunie, la ora 23.00.

„Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp”, se arată într0o altă informare a meteorologilor, valabilă de marți, începând cu ora 10.00.

Notă: Marți (18 iunie), disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, pe arii restrânse în regiunile sudice-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și posibil ușor depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here