Polițiștii din Olt au făcut prăpăd de Rusalii: Sute de amenzi și zeci de permise auto reținute

Poliţiştii din Olt au făcut prăpăd în minivacanța de Rusalii. Oamenii legii au constatat sute de nereguli pentru care au aplicat peste 400 de amenzi în valoare de aproape 130.000 de lei și au retras peste 30 de permise auto.

În acest weekend prelungit, circa 170 de polițiști au acționat, zilnic, pe raza întregului județ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, cât și pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente cu impact negativ. Oamenii legii au intervenit la 331 de solicitări ale cetățenilor, 282 dintre acestea fiind transmise prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii olteni au aplicat 440 de sancţiuni, în valoare totală de 122.895 de lei.

„Din totalul amenzilor contravenţionale, 34 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea public rep., iar 386 au vizat încălcări ale normelor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. În perioada de referință, activitățile s-au desfășurat în sistem integrat, în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, în vederea creării unui climat optim de siguranță pentru cetățenii de pe raza județului Olt.”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut 31 de permise de conducere și au retras cinci certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here